Uflyttbare Nabojævler

Flyttbare helligdager er som helligdager flest, en eneste nabos høytid for hagearbeid og støyende stell påfallende tett på omgivelsene.

Naboen skrått over her har lagt seg til en ny kristihimmelfartsdags-skikk. Det er nå tredje gangen han kjører snøfreseren på tomgang, mens han stabber rundt den iført shorts og bar overkropp, mens han bukker halvdypt uten å bøye seg, som ei nazi-inspirert høne med lumbago og podagra.

Mellom «øktene» kaster han store og — etter lydnivået å dømme — tunge ting inn og ut av garasjene sine og den store tilhengeren han vanligvis parkerer langs veien mellom to båtvrak på hver sin henger.

Og det på himmelspretten. Det er faktisk en smule latterlig. Fordi: Oppi hagen hans står ei diger trampoline uforstyrret.

Var en sånn nabo der jeg vokste opp også. På konfirmasjona mi kommanderte kjerringa stakkars gubben sin til å brenne bråte. Ho hadde to religioner: bingo, og å gå i kjerka og skule jævelsk på alle i kjerka som ikke var gamle skrukkekjerringer med teite stinkende hatter på huet.

Da jeg var skikkelig liten, trodde jeg på de religiøse greiene. Bingonabon overbeviste meg om at det bare var satanfolk og jævelskap hele driten. Men mellom gammeltestamentlig sadogudlighet og folkemorderiske pauliord, prøvde de å ljuge ihjæl og begrave minnene om en fyr, som faktisk er et helt rått ideal for folk å lære litt av, han dem kaller Jesus.

Har jeg lest bibærn skikkelig da jeg lesten permteperm, er det ett sted den fyren ikke har innpass, og det er hos han øyeforøye-tannfortann-jæværn dem kaller herregud. Så himmelspretten, den er heller tvilsom.

Tror du på himmelspretten? Jeg er ikke i tvil: Hadde jeg vært Jesus, hadde jeg garantert tatt sats og spretti tell helvete vekk fra denna planeta og alle de gærne naboene.

Så kom isbilen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s