Glemt Om Ferguson & Solskjær

Det er ingen nyhet at Solskjær tar over som manager i Manchester United. Det var noe Alex Ferguson fortalte oss før han gikk av sjøl.

Det hendte i et TV-intervju alle journalistene som har kommentert nyhetene de siste dagene har sett og omtalt.

…og glemt.

solskjaer-expressen(Vel. Det er én journalist som aldri har sett noe intervju med Alex Ferguson. En svensk journalist som garantert er en større Man Utd.-ekspert enn Alex Ferguson noen gang kommer til å ha vært. En svensk fotballguru som garantert ville vært en bedre Man Utd-manager enn journalist. Men det er en digresjon. Og illustrasjon; se faksimile fra Expressen Sport.)

Uten å tenke seg om
Det var Sir Alex Fergusons siste portrettintervju på britisk fjernsyn som avgående manager i Manchester United. Et av de siste spørsmålene var «Hvem av spillerne du har ledet som manager mener du at kan bli den beste manageren?»

Det gikk ikke et helt sekund før Ferguson sa, «Ole Solskaer». Det falt seg fullstendig momentant. Han ble selvsagt spurt hvorfor.

«Jeg var hele tiden i konflikt om hvor jeg skulle ha Ole Solskaer. Enhver manager ville ha ham på banen, men han er også den spilleren enhver manager ønsker å ha med seg på benken. De andre spillerne på benken pratet og tøyset og hadde tankene sine alle andre steder, mens Solskaer fulgte med på kampen og studerte spillet. Han fant alltid løsninger på hva som skulle til, og det var ingenting jeg trengte å fortelle ham når jeg satte han innpå.»

Typisk norsk
For fotballinteresserte nordmenn som noen gang har slitt en benk kan det sikkert ha større nyhetsverdi at så å si alle fotballspillere på benkene i Premier League legger stygge, stinkende bæsjer i hvor de befinner seg hen i verden så lenge de slipper å gjøre jobben sin.

Vi snakker om en idrettskultur som tillater at treneren i cupmester Chelsea kan le ut sin førstekeeper Frode Grodås mens han dulter andre spillere i siden med albuen sin og får dem med på å le ut keeperen av den grunn at han var keeper — som drev med styrketrening!!! haaaa – haaaa – haaaa ! ! ! Om noen husker manager Ruud Gullit.

Makt bak ordene
Det er altså snart seks år siden Alex Ferguson utnevnte Ole Gunnar Solskjær til det beste manager-emnet av alle spillere han hadde vært manager for.

Men mente virkelig Alex Ferguson hva han sa i det intervjuet? Hva gjorde Sir Alex med Ole Gunnar Solskjær da sistnevnte la opp som fotballspiller i 2007? Ga klar beskjed om at nordmannen var ønsket som trener for andrelaget i Man U så fort han var klar til det. Det var han i 2008, og ble til 2010, så det burde slett ikke overraske intervjueren den gangen i 2013.

I mellomtiden har spillere tatt steget opp fra «Solskjærs» reservelag til førstelaget.

Da det ble klart at laget, kulturen, bedriften, firmaet, aksjeselskapet ikke lenger kunne beholde Mourinho, var det tid for å hente også laglederen fra reservelaget 2008-2010.

Da gjenstår det bare å se om superreserven «coacher» seg inn på laget utover inneværende sesong.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s